Kyselé a zásadité potraviny

2. července 2012 v 22:05 | Oroniel15
Na meil mi přišel od taťky tento obrázek. Velice trefný řekla bych.

P.S. Sloupec úplně vpravo má být uvozován názvem "nejvíce zásadité"

(Obrázek lze zvětšit)


Proč to sem vůbec dávám?

Našemu tělu prospívá spíše zásaditost než kyselost. Překyselený organismus špatně funguje. Bohůmžel ke kyselým potravinám - řekla bych - tíhneme více a naše těla nejsou zdravá. Zásadité potraviny organismu prospívají.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Honey Honey | 3. července 2012 v 23:50 | Reagovat

chystáš se vyučovat chemii? xD

2 Oroniel15 Oroniel15 | Web | 4. července 2012 v 9:54 | Reagovat

[1]: jak prozřetelné... vyučovat ne, studovat ano, ale kyselé a zásadité potraviny jsou tu pro jiný účel...

3 Dragon Dragon | Web | 13. června 2014 v 16:57 | Reagovat

Povedený diagram

4 Katerina Katerina | 16. prosince 2014 v 12:43 | Reagovat

V zasaditych potravinach jsou obe tabulky uvedene jako nejmene zasadite....pochopila jsem, ze je to zrejmne od tech nejmene az po ty nejvice zasadite, ale je to trosku matouci, tak jen upozornuji ;-)

5 Katerina Katerina | 16. prosince 2014 v 12:54 | Reagovat

Moje chyba, az po precteni tabulky jsem si precetla co je uvedene nad tabulkou. :-D

6 Fillandros Fillandros | 31. srpna 2015 v 22:37 | Reagovat

Ahoj, Kukuřice je tam napsaná dvakrát. Jednou v zelenině v nejméně zásadité a potom v luštěninách ve středně kyselém. Je to bráno jako kukuřice nevařená a uvařená? Vařením se totiž jídlo stává kyselinotvorným..

7 Oroniel15 Oroniel15 | 2. září 2015 v 19:49 | Reagovat

[6]: Abych řekla pravdu, tak nevím. Nerada bych tu rozšiřovala nepravdivé informace. Ale zelenina je obecně zásadotvorná. Mražené je kyselinotvorné.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama