Domácí müsli tyčinky - hrníčková verze

29. září 2014 v 15:39 | Oroniel15 |  Recepty
Dneska jsem se na dvě hodiny uvelebila v kuchyni a na pokus zavařovala domácí přesnídávky v obyčejném hrnci, pekla nekvašený chleba a na zkoušku jsem dělala domácí müsli tyčinky a double pokus byl, že jsem je nesladila. Až na to, že se mi krapet přichytily, jsou skvělé, jen do nich příště trošku toho medu dám - nebo je to tím, že jsou drobátko chycené? Chce to další experiment :D

Suroviny
2 hrníčky ovesných vloček
3/4 hrníčku oříšků a/nebo semínek (vlašské, lískové, para, kešu, pínijové/lněné, sezamové, slunečnicové, dýňové...)
1 hrníček sušených plodů (švestky, křížaly, rozinky, brusinky, ananas, papája...)
2 větší banány (nebo jeden)
2 lžičky šťávy z citrónu
2 lžičky mleté skořice (já skořici ráda, dávám více)
1/4 hrníčku rostlinného oleje (sušenky peču z 100-150 g másla; příště zkusím bez olejů)
1/4 hrníčku medu (při nejhorším třtinového cukru)

Můžete taky přisypat kokos, nastrouhat 70% čokoládu, místo banánů zkusit jablka nebo hrušky...

V původním receptu je, že se vločky s oříšky/semínky upraží nasucho na pánvi. Zkusila jsem, nezaujalo mě to, příště zkusím bez toho. Po vychladnutí se přidá zbytek surovin, banány rozmačkané a sušené plody opláchnuté (banány příště nakrájím, rozmačkané nejsou v tyčinkách poznat). Trouba 180 stupňů C, rošt na prostředek, pečeme z obou stran max 15 minut (já pekla déla a chytilo se mi to, takže 15 minut považuji za nejvyšší hranici); na plech se dá pečicí papír a směs se na něj vysype a já vytvarovala asi 1,5 cm vysoký obdélník (který se nedotýkal krajů plechu). Po vychladnutí rozřezat na tyčinky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 necroparanoia necroparanoia | E-mail | Web | 29. září 2014 v 15:50 | Reagovat

To zní dobře, hlavně nejvíc se mi na tom líbí to, že si můžu recept přizpůsobit podle chuti. Kdysi jsem zkoušela jen domácí sypaný müsli,tyčinky taky zkusím :)

2 Oroniel15 Oroniel15 | 29. září 2014 v 19:34 | Reagovat

[1]: Vřele doporučuji, z ovesných vloček dělám klasické "snídaňové" müsli, sušenky i tyčinky. Jde to i pžizpůsobit životnímu stylu - kdo hodně cvičí, tak si je osladí, čokoládový labužník polije vysokoprocentní čokoládou... V kreativitě se meze nekladou :)

3 Martina Martina | Web | 9. října 2014 v 12:46 | Reagovat

Super recepty tu máš :-) A tento se mi zalíbil nejvíc. :-)

4 Oroniel15 Oroniel15 | 9. října 2014 v 21:55 | Reagovat

[3]: Děkuji :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama