Nekvašený chleba z celozrnné mouky

16. září 2014 v 10:13 | Oroniel15 |  Recepty
Ve stínu okolností jsem si našla postup na nekvašený chleba, alias chleba bes kvasnic a droždí.

Suroviny
200 ml mouky (dávám celozornnou pšeničnou)
Půl čajové lžičky koriantu (lze i fenykl, obojí drtím v hmoždíři tloučkem)
Půl lžičky drceného kmínu
Čtvrt lžičky soli
100 ml vlažné vody (přilévat postupně)

Ze surovin se smíchá těsto. Vodu přilévat postupně tak, aby se těsto nelepilo. Má se nechat 30 minut odležet, ráno ve spěchu nedělám a rovnou peču. Troubu roztopte na 150 stupňů C, na plech dejte pečicí papír a připravte si vál a váleček. Těsto propracujte, kousek uloupněte, udělejte kuličku, poválejte ji v mouce na válu a vyválejte placku. Kuličku berte tak velkou, jak velkou chcete placku.

Pečte do té doby, než se na plackách objeví bublinky a začnou hnědnout a vonět. Je to cca 10-15 minut.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 all-is-magic all-is-magic | E-mail | Web | 16. září 2014 v 19:18 | Reagovat

V poslední době moc neholduji pečivu a když už si dám, tak jedině domácí :)

2 Oroniel15 Oroniel15 | 16. září 2014 v 19:59 | Reagovat

[1]: Přesně tak, já si klidně přivstanu, abych si upekla tyto placky nebo rohlíky/housky :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama