Ovesná kaše

21. října 2014 v 7:53 | Oroniel15 |  Recepty
Dnes jsem zkoušela novou snídani a je nejen chutná, ale i zdravá. Ovesné vločky na dlouho zasytí, jsou plné vlákniny a jejich pH je 6. K tomu pravý med od českého včelaře, jablko ze sadu, skořice z obchodu a snídaně je na světě.

Suroviny
Ovesné vločky (nemusí být mleté)
Mléko
Med (agávový sirup, javorový sirup či jiné přírodní sladidlo)

Na ochucení, co se vám zrovna líbí - jablko, banán, rozinky, brusinky, hroznové víno, hrušky, mango, kaki, fíky... Vlašské ořechy, mandle, kešu ořechy, para ořechy, lískové ořechy... Lněné, sezamové, slunečnicové, dýňové, konopné semínko...

Pokud dáváte přednost cukru, ideálně třtinovému, přidávejte ho během vaření, ať se rozpustí.

Vezměte vločky (množství podle hladu, já dávala plný 200 ml hrnek), dejte do kastrůlku a přelijte mlékem. Mléko jsem postupně dolévala, jak vločky boptnaly, nemám ráda husté kaše. Vařte na mírném ohni (ale aby to trošku bublalo) a stále míchejte. Vaří se to pár minutek, dokud nebudete spokojeni s konzistencí.

Osobně ochucuji až na talíři, takže šup na talíř, polít lžící medu, posypat skořicí, lnem, vlašskými ořechy a nakrájeným jablíčkem.

Dobré chutě
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama