Domácí gumoví medvídci - pomeranč a grep

11. prosince 2014 v 16:37 | Oroniel15 |  Recepty
Dnes jsem podruhé zkusila domácí gumové medvídky, tentokrát bez výchozího receptu.

Suroviny
Želatina (koupila jsem čistou - bez éček - vepřovou želatinu od doktora Etkra :). Zkoušela jsem s agarem, nejspíš vzhledem k mé nezkušenosti to nebylo k jídlu)
Pomeranče (odhadem 4)
Grep

Z grepu jsem vymačkala cca 100 ml šťávy, z pomerančů 300 ml. Slila jsem do kastrůlku, smíchala želatinu, dle návodu nechala 10 minut odstát. Mezitím je třeba nějaká forma. Improvizace v kuchyni je obor sám pro sebe - vzala jsem plech a vyložila ho do půlky alobalem, okraje jsem ohnula nahoru. Potom jsem zapnula sporát a hmotu ohřála (ne vařit a ani ne horké!) a chvilku míchala. Budoucí gumové medvídky jsem nalila do alobalu na plechu a se vší opatrností odnesla na balkón.

Necháte ztuhnout.
Dužina není na překážku

Potom si vezmete vykrajovátko v podobě medvídka a vykrájíte gumové medvídky. Kdo nemá vykrajovátko v této podobě, vezme jakékoli jiné. A kdo nemá jakékoli jiné či - jako já - nemá náladu řešit vykrajování, opětovně rozpouštění a tuhnutí a další vykrajování, vezme nůž a nařeže malé obdélníčky.


Naskládejte do nějaké nádoby a uchovávejte v chladu.

"Medvídci" se rozplývají na jazyku. Není tam přidaná žádná voda, cukr ani jiné sladidlo a ani žádné další zahušťovadlo. Zdravá a vitaminů plná sladkost.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Aurorita94 Aurorita94 | E-mail | Web | 21. ledna 2015 v 21:32 | Reagovat

Jéjej, u tohohle článku mi doslova tekly sliny. Asi si hned zítra skočím do obchodu pro pomeranče a vyzkouším. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama