Agávový sirup? (Ve větším množství) Rozhodně NE!

20. ledna 2015 v 12:25 | Oroniel15 |  O potravinách obecně
Jeden čas, když došel med, jsem sladila agávovým sirupem (taktéž sirupem z agáve). Četla jsem o tom i pěkné věci, jak je zdravý a tělo přiznivě nakloněný. Nic z toho nepopírám, naopak, jako doplněk stravy třeba před cvičením nebo po něm či na oslazení ranního čaje, to by šlo. Vydržela jsem u něj asi měsíc nebo dva, než přišlo první vytáčení medu. Od té doby (je to snad tři roky zpátky) jsem ho nikdy neměla.

Jednou za čas, proč ne? Ale staré dobré pořekadlo "Všeho moc škodí" je na tomto místě uplatňuje mnohonásobně.

V čem je tedy problém?


Našla jsem i něco o fruktóze. Jak vidno, je fruktóza č.1 (přirozená v ovoci) a fruktóza č.2 (z kukuřice - jak je řečeno, je levnější; potraviny slazené fruktózou, řekla bych, jsou tedy oslazené "z kukuřice", ne "z ovoce")
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama